E-Book Alles over de personele vlootschouw voor HR adviseurs

/, Team Navigator blogs, Team ontwikkeling, Vlootschouw/E-Book Alles over de personele vlootschouw voor HR adviseurs

E-Book Alles over de personele vlootschouw voor HR adviseurs

Een e-boek over de vlootschouw: “Alles wat aandacht krijgt groeit!” Mensen zijn het kapitaal van de organisatie, dus aandacht vragen voor mensen zorgt voor groei.

Met het e-boek: “alles over de personele vlootschouw voor HR adviseur”, wil ik aandacht vragen voor de mogelijkheden van teamontwikkeling. Een bedrijf is meer dan het optellen van individuele compenties en inspanningen die leiden tot het resultaat. Juist de kracht van succesvolle teams zorgt voor onverwachte mogelijkheden.

De vlootschouw is hierbij een vergeten component in de gereedschapkist van veel adviseurs. Dit is in mijn ogen een gemiste kans. Niet omdat de vlootschouw de oplossing of de waarheid is. Maar omdat het je extra inzichten geeft die kunnen bijdragen aan het werken aan succes.

Vanuit het sociaal constructionisme is namelijk bekend: De waarheid staat gelijk aan de gedeelde overtuiging. Dit klinkt abstract, maar simpel verwoord betekent het: “Als ik denk dat het zo is, dan gedraag ik me ernaar, waardoor het vanzelf de waarheid wordt.”

Dit geldt ook voor de vlootschouw. Iedereen heeft er een mening over, maar veel meningen zijn slecht onderbouwd, en worden gegeven door mensen die de methode nog nooit in de praktijk hebben ingezet. Hierdoor wordt op voorhand een kans overboord gezet, die slim ingezet in veel organisaties een waardevolle bijdrage kan leveren.

Daarom is mijn vraag aan jou persoonlijk: “Wat als je het nu eens probeert. Wat als het jou en je collega’s nu eens helpt?”

Help mij om met dit boek zo veel mogelijk betrokkenen bij het proces van leiderschap of teamontwikkeling te bereiken. Want het experiment uitvoeren en eens echt over de medewerkers vanuit teamoptiek praten is al reuze interessant. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis. Ik vraag jullie het in te zetten en te delen in de praktijk. Gebruik het boek en test de Team Navigator ons eigen vlootschouwsysteem gewoon 1 keer in de praktijk. Wie weet bevalt het je wel, of vind je het nog leuk ook.

Heb je ervaringen en inzichten opgedaan dan ontvang ik ze graag. Zo kan ik naast mijn eigen praktijk ook kennis van jouw verwerken in de updates die ongetwijfeld gaan volgen.

About the Author:

Al meer dan tien jaar begeleid ik organisaties bij het omzetten van hun strategie in concrete oplossingen in de praktijk. Samen met HR-professionals en leidinggevenden onderzoek ik de beste interventies en oplossingen die bijdragen aan groei en ontwikkeling van hun teams. Leiderschap bestaat voor mij uit twee belangrijke begrippen: Richting en Ruimte. Richting omdat iedereen moet begrijpen waarom en wat we voor de klant willen doen. Ruimte omdat iedere medewerker vanuit zijn eigen kracht moet kunnen bijdragen aan het resultaat van het team Wil je weten hoe jij vanuit richting en ruimte de groei van jouw team kunt versnellen? Mail dan met Bastianen@b-leef.nl, of bel me dan maak ik graag een afspraak (06-23881672)