Flow ervaring koppelen aan motivatie en team prestatie

/, FLOW, het goede gesprek, Personal Navigator, Talent/Flow ervaring koppelen aan motivatie en team prestatie

Flow ervaring koppelen aan motivatie en team prestatie

Flow is een staat van zijn waarbij je volledig opgaat in de activiteit die je onderneemt. Als je dit in je werk bereikt dan voeg je waarde toe aan zowel de organisatie als aan jezelf. Je werkt ogenschijnlijk zonder moeite en met veel plezier. Flow, creativiteit en geluk zijn met elkaar verbonden.

Kenmerken die herkenbaar zijn bij de FLOW ervaring zijn onder andere:
• het is een uitdagende activiteit;
• je hebt volledige focus;
• je hebt een duidelijk doel;
• het geeft directe feedback.
Kenmerken die je als leidinggevenden graag in je team wilt stimuleren.

Als medewerkers in FLOW werken, betekent dit dat ze een optimale balans hebben tussen inspanning en ontspanning. Hierdoor zullen activiteiten beter in elkaar overlopen, uitdagingen makkelijker afgestemd worden en ervaringen en feedback openlijk gedeeld.
Nu lijkt de FLOW motivatie moeilijk beïnvloedbaar. Het is namelijk een hoogst persoonlijke ervaring. Een Team in FLOW laten werken lijkt bijna onmogelijk?

Gelukkig blijkt kun je als leidinggevende of coach wel degelijk invloed uitoefenen. FLOW is namelijk niet alleen de motivatie en de ervaring die iemand heeft, maar werkt aanstekelijk. Het vraagt wel een klimaat waarin ruimte geboden wordt om FLOW motivatie te ervaren.

We kunnen een positieve FLOW ervaring niet afdwingen. Wel kun je FLOW stimuleren door het aandacht te geven. Dit doe je door medewerkers en teams vanuit ‘het goede gesprek’ duidelijkheid te geven over de gestelde realistische uitdaging, in relatie tot de verwachtingen en bijdrage. De balans in het midden is maximale ruimte voor FLOW.

Ervaar nu zelf hoe je met enkele slimme eenvoudige handelingen ziet of je in FLOW zit, en aan welke knoppen je kunt draaien.

Om te zien hoe je Team daarin scoort hebben we een overzicht gemaakt. We meten de beleving van medewerkers ten aanzien van hun FLOW ervaring. Hierbij ligt de focus niet op de objectivering, maar op invloed op FLOW. Team FLOW is het gevolg van opgetelde ervaringen en vooral beleving. Dit is de reden, waarom succesvolle teams makkelijker succesvol blijven, dan niet succesvolle teams dit worden. Die missend de gedeelde FLOW ervaring.

Wil jij nu invloed uitoefenen en jouw team in FLOW brengen, of andere helpen positieve FLOW ervaring te krijgen? Meld je team dan aan en nodig je medewerkers uit om hun ervaring te meten. Met een teamoverzicht en gerichte adviezen heb jij de ruimte om het team boven zichzelf uit te laten stijgen.

Meld je team aan, en wij verzorgen de rest

Aanmelden TEAM-FLOW

ervaar FLOW zelf

Word partner van Human Navigator en groei met ons mee

WIj werken hard aan het opbouwen van de kennis en ervaringen die nodig zijn om nog betere oplossingen mogelijk te maken. Jouw ervaringen in het veld zijn cruciaal. Word kennispartner en groei met ons mee!
Meld je als partner aan

  vijf stappen die je kunt voorbereiden om het goede gesprek te voeren

  By | februari 2nd, 2021|Categories: feedback, het goede gesprek, Uncategorized|

  Hoe voer je het goede gesprek? IN een overzichtelijke infografic laten we zien hoe je in de juiste stappen met elkaar het goede gesprek kunt starten.

  Het goede gesprek voeren geeft aandacht aan ontwikkeling en resultaat

  By | januari 6th, 2021|Categories: feedback, het goede gesprek, HR-leiderschap, Team ontwikkeling, Uncategorized|Tags: , , , , , |

  FUNCTIONERINGS- GESPREKKEN,EVEN AAN DE BAAS UITLEGGENWAT WE HIER ZOAL DE HELE DAG DOEN Loesje 'Het goede gesprek' voeren is wat we graag willen? Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Veel leidinggevenden en medewerkers ervaren het [...]

  Verbeter met het goede gesprek de samenwerking in het team

  By | juni 18th, 2019|Categories: feedback, het goede gesprek, HR-leiderschap, Team ontwikkeling|Tags: , , , , , , |

  De manier waarop jouw team zich organiseert en samenwerkt dat is een keuze. Jouw stijl van leiderschap bepaald (on)bewust hoe het team zich organiseert en samenwerkt. Door je eigen gedrag te veranderen stimuleer je verandering [...]

  Talent Mapping als startpunt voor talent ontwikkeling programma

  By | september 3rd, 2018|Categories: professional, strategische personeelsplanning, Talent, Team ontwikkeling|Tags: , , , , , , , , |

  Doe de vlootschouw-quiz Talent Mapping wordt vaak vergeten als onderdeel van talent ontwikkeling Talent mapping is een belangrijk onderdeel uit de totale performance ontwikkeling van de organisatie. Veel organisaties die bij talent denken, aan [...]

  By | 2022-05-24T08:23:50+00:00 maart 4th, 2016|feedback, FLOW, het goede gesprek, Personal Navigator, Talent|0 Comments

  About the Author:

  Al meer dan tien jaar begeleid ik organisaties bij het omzetten van hun strategie in concrete oplossingen in de praktijk. Samen met HR-professionals en leidinggevenden onderzoek ik de beste interventies en oplossingen die bijdragen aan groei en ontwikkeling van hun teams. Leiderschap bestaat voor mij uit twee belangrijke begrippen: Richting en Ruimte. Richting omdat iedereen moet begrijpen waarom en wat we voor de klant willen doen. Ruimte omdat iedere medewerker vanuit zijn eigen kracht moet kunnen bijdragen aan het resultaat van het team Wil je weten hoe jij vanuit richting en ruimte de groei van jouw team kunt versnellen? Mail dan met Bastianen@b-leef.nl, of bel me dan maak ik graag een afspraak (06-23881672)